Mar Cambrollé presenta el seu llibre

Ahir, 7/10, al centre LGBTI de Barcelona al carrer Comte Borrell i sota la iniciativa de CCOO, la companya Mar Cambrollé va fer una presentació del seu llibre, “Mar Cambrollé, una mujer de verdad”, d’editorial La Calle (2014), ISBN: 978-84-16164-22-6.

L’acte, de petit format, va estar molt entretingut per que ella s’expressa amb molta fluidessa i manté sempre un tó enèrgic que atrapa el públic. Mar va ser activista LGBTI, com diriem avui, a la protohistòria, a les acaballes del franquisme. Va venir a Barcelona, ja com a travesti com es deia llavors, per tornar a la seva Sevilla natal i convertir-se en empresaria.

Després de a llei Trans de 2007 va tornar a l’activisme, ara ja activisme trans, fundar l’ATA (Asociación de Transexuales de Andalucia) i entrar en un no parar de defensa dels drets de les persones trans, aquí i arreu, extenent la seva activitat a l’estranger. Es actualment la presidenta de la Federación Plataforma Trans. Li han fet una plaça a Sevilla i te un bon perfil a la Wikipedia, per qui vulgui conèixer més detalls d’ella.

A la foto, d’esquerra a dreta, Rosa Maria Maristany, Natàlia Parés, Bea Espejo, Mar Cambrollé, Joana López i Gina Serra. Una trobada entre l’activisme 1992-2010 i el moviment trans actual en que amb diferents intensitats totes estem relacionades.

Mar es una mena de super-woman, sembla poder amb tot i el seu llibre un repàs de nosaltres, del divers col·lectiu trans, narrat per Francisco Artacho Gómez que en fa, per medi de la Mar, una interessant ressenya.

Un acte que imagino va comptar amb ajuts diversos, com va quedar palés en la intervenció de Cassio Paz (CCOO) que n’era organitzador.